婚享同學會


可用已有生活易帳號

登入


未有生活易帳號?

立即註冊

興趣圈子 - 笑話分享

  • 50條超爛的IQ題!!

    dickabio 2009-08-17 15:58
    1.         有一日,醫生叫王小明:「王小朋友,請你睇開d啦!」小明究竟患左咩呢?
    答案:豆雞眼。

    2.         流星花園主題曲是<流星雨>,咁淘大花園主題曲又係咩野呀?
    答案:淘大宇(雨)。

    3.         一個很壞的男孩長大後會變成咩?(一個英雄人物)
    答案:蝙蝠俠 (因為壞男孩是bad boy,長大就變左badman=batman,即係蝙蝠俠)。

    4.         邊一部機器最鐘以自殘?
    答案:打字機 (打自己)。

    5.         有咩係唔可以雪凍既呢?
    答案:秘密 (不能"說"的秘密)。

    6.         小明請左個德成女傭番屋企,個女傭做完家務之後吾見左!點解?
    答案:因為"德成女傭, 溶入家中"。

    7.         邊個國家最有錢?
    答案:比利時 (比利是)。

    8.         邊個城市?人係最冇用?
    答案:費城。

    9.         去小明屋企?極門鐘佢都唔開,最後講左一句乜小明先去開門?
    答案:「我來自德成」。

    10.     華盛頓砍底左佢老豆既樹,點解佢老豆冇鬧佢,仲讚佢乖,話佢誠實?
    答案:因為華盛頓果時仲拎住個斧頭。

    11.     當你看完A片後要作什麼 ?
    答案:看B片。

    12.     有乜野慘過食屎 ?
    答案:食兩舊屎。

    13.     讀完中五讀乜 ?
    答案:下午。

    14.     食乜野昆蟲會瘦 ?
    答案:蟻,食蟻獸。

    15.     1+1 幾時會=3?
    答案:錯果陣時。

    16.     廣東出冬瓜…..廣南出南瓜….廣西出西瓜….咁廣北出D 咩?
    答案:出聲 (講不出聲,講不出聲,任由自己.......關菊英的歌)。

    17.     黑社會人物最愛什麼動物?
    答案:班馬 (黑社會人物當然喜歡「斑馬」)。

    18.     在一個由家庭主婦辦的烹飪班裡,黃太教蓮蓉飽、李太教芝麻包,誰教叉燒包?
    答案:當然是「程尋磨教叉燒包」。

    19.     香港的肥仔多數姓什麼?
    答案:香港的肥仔是多姓「死」,因為通街都有人叫「死肥仔」。

    20.     為什麼三文魚生和海膽魚生路上迎面而行,互相見到對方,但都不打招呼?
    答案:因為「佢地都唔熟!」。

    21.     午餐肉每次見到公仔麵都會打公仔麵,但有一次午餐肉見到意大利粉,午餐肉卻依然打意大利粉,為什麼?
    答案:因為午餐肉對意大利粉說:「別以為你做了負離子直髮,我便不認得你!」

    22.     巴斯光年殺左條龍之後變左咩?
    答案:撒隆(殺龍)巴斯。

    23.     邊種植物識溜冰?
    答案:花,因為花式(識)溜冰。

    24.     皇后似咩?
    答案:似廣場,皇后像廣場。

    25.     邊樣玩具唔可以係船度玩?
    答案:爆旋(船)陀螺。

    26.     用身體上邊樣野可以修飾雙手?
    答案:係毛髮 (無法[毛髮]可修飾的一對手……Beyond的歌)。

    27.     長頸鹿條頸咁長係因為佢要食樹上既草,越食越高,條頸越伸越長。如此類推,咁猩猩個鼻哥窿點解會咁大?
    答案:因為佢D手指好粗。

    28.     樹邊部份最得閒?
    答案:葉,因為「葉德嫻(得閒) 」。

    29.     世界上最貴既係咩菜?
    答案:係巴塞(菜)。

    30.     食得檸檬多會弄傷身體那一部份?
    答案:傷心囉。

    31.     豬肉榮賣豬肉,菠菜蓮賣菠菜;咁衛蘭賣咩?
    答案:My love my fate…..(衛蘭的歌)。

    32.     鯊魚食左紅豆會變咩?
    答案:紅豆沙(鯊)。

    33.     檸檬最怕咩生果呢?
    答案:柑,因為柑桔檸檬。

    34.     估一句英文:「ABAABBBBBBBBABABAAAAAAAAABBBBABAAABAAA」?
    答案:Long time no see ( C )。

    35.     窩打老道的老豆叫咩名?
    答案:窩打老豆。

    36.     小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解?
    答案:因為自作孽(業)不可活。

    37.     小明係20樓跳落街....佢無死到....但係點解死左隻雞?
    答案:因為佢阿媽?雞還神。

    38.     士多同邊個最老友?
    答案:係葉文輝 (啤梨--士多啤梨)。

    39.     咩爐係最臭?
    答案:多士(屎)爐。

    40.     最咸濕既粥?
    答案:及第(目及底)粥。

    41.     究竟益力多係咩味架呢?
    答案:「你今日飲左未」。

    42.     張祟基同張崇德個哥叫咩名?
    答案:張崇肯 (肯德基)。

    43.     為什麼姚明要抓比卡超?
    答案:因為他是火箭隊的。

    44.     咩生果唔打字?
    答案:蕉,因為不打自招(蕉)。

    45.     用它可以望萬里之外既野,果樣係咩?
    答案:花生 (金龜麥萬里望花生)。

    46.     咩文具最正義?
    答案:筆,因為見死不(筆)救。

    47.     當你唔識答問題你會諗到乜動物?
    答案:係冇眼既鹿 (no-eye deer [no idea])。

    48.     食人族族長有一日病左,醫生叫佢食齋,咁族長去左食咩野呢?
    答案:植物人。

    49.     老師話邊兩個英文字最難教?
    答案:EC,伊斯蘭教(EC難教)。

    50.     隆一對胸要一萬,隆一個胸要三千,估一個四字成語?
    答案:一波三折。 
  • #2
    Kenneth 2009-08-17 16:42
    很多都很搞笑   
  • #4
    Ci 2011-03-30 21:25
你還不是該小圈子正式成員,不能參與討論。 現在就加入